Gerecht voor vier personen
Ingrediënten: 700 gram bloemkool in roosjes, 500 ml groentenbouillon, 400 ml kokosmelk, 1 el kokosolie, 1 stuk prei in ringen, 3 teentjes knoflook fijngesneden, 2 tl gedroogde kervel, 20 gr pompoenpitten, 2 el verse krulpeterselie
Instructie:
Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de prei en de knoflook 4 minuten. Voeg de gedroogde kervel toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bloemkool toe en bak 4 minuten mee.
Doe de groentebouillon en de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Kook de soep 30 minuten op een laag vuur. Controleer of de bloemkool zacht is. Pureer de soep met een staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe. Garneer de soep met pompoenpitten en peterselie.
Het boek Vast wel! is van Brenda Frunt en Marieke de Groot
Comments